Workshops

Workshops voedselconservering

Eigen Krachtvoer organiseert wekelijks workshops voedselconservering. We maken de overschotten van onze wildplukoogsten in, maar ook de overschotten die blijven liggen op de markt of in de land-en tuinbouw. De kennis die we de afgelopen 5 jaar hebben opgedaan hebben we vastgelegd in onze conserveergids  die dient als cursusboek voor wie zich wil bekwamen.

Kijk in de agenda voor de tijden en onderwerpen van de komende workshops. De kosten zijn €15  Met Stadspas blauwe stip kost het €5  Reserveren kan bij Maria : 0618090698
Normaal gesproken kunnen er 10 mensen deelnemen aan een workshop. In tijden van Corona zijn dat er 3 tot 5. Het is ook mogelijk om individueel of met een stel een eigen workshop te boeken (distilleren is een onderwerp dat zich hier goed voor leent).
Op ons youtube-kanaal vind je leuke filmpjes, oa van een workshop ‘gansvocaat’ maken!

In onze workshops komen alle mogelijke technieken aan bod, zoals:

Wecken (bv groente, fruit of vlees)
Drogen (bv paddestoelen, kruiden, vruchten)
Fermenteren (bv zuurkool maken, wijn maken, kaas maken)
Inmaken in suiker (jam, marmelade, gelei of siroop maken)
Inleggen in azijn (eieren, groenten, chutneys)
Inleggen in olie of vet (groenten, zeevruchten, rillettes)
Inleggen in zout (vis, vlees, groenten, paddestoelen)
Sap maken en pasteuriseren (sap van appel, citroen, vlierbessen)
Distilleren (eau de vie, brandewijn, calvados)
Kortdurende methoden (worst en paté maken)

fotoserie workshops