Workshops

Workshops Eigen Krachtvoer

Workshops voedselconservering & werken met kruiden

Eigen Krachtvoer organiseert 2x per week, nl op dinsdag- en vrijdagmiddag leuke workshops voedselconservering en werken met de (genees)kracht van kruiden en planten. We maken de overschotten van onze wildplukoogsten in, maar ook de overschotten die blijven liggen op de markt of in de land-en tuinbouw. De kennis die we de afgelopen 5 jaar hebben opgedaan hebben we vastgelegd in onze conserveergids  die dient als cursusboek voor wie zich wil bekwamen.

In onze workshops komen alle mogelijke technieken aan bod, zoals:

Wecken (bv groente, fruit of vlees)
Drogen (bv paddenstoelen, kruiden, vruchten)
Fermenteren (bv zuurkool maken, wijn maken, kaas maken)
Inmaken in suiker (jam, marmelade, gelei of siroop maken)
Inleggen in azijn (eieren, groenten, chutneys)
Inleggen in olie of vet (groenten, zeevruchten, rilletjes)
Inleggen in zout (vis, vlees, groenten, paddenstoelen)
Sap maken en pasteuriseren (sap van appel, citroen, vlierbessen)
Distilleren (eau de vie, brandewijn, calvados, diverse likeuren)
Kortdurende methoden (worst en paté maken)

We hebben op dit moment 3 workshoplocaties:

1. Keuken van Huis vd Wijk de Pijp, Tweede vd Helststraat 66 te Amsterdam Zuid.

2. Natuurcentrum de Drijfsijs, President Allendelaan 4 in Amsterdam West in het Sloterpark.

3. Broedplaats Tugela85, Tugelaweg 85 in Amsterdam Oost.

Kijk in de agenda voor de tijden, onderwerpen en locaties van de komende workshops.

De kosten zijn €15  per workshop. Met Stadspas groene stip €6

Normaal gesproken kunnen er 10 mensen deelnemen aan een workshop. Het is ook mogelijk om individueel of met een stel een eigen workshop te boeken (distilleren is bv. een onderwerp dat zich hier goed voor leent).

Info/Reserveren kan via de agenda of via whatsapp/sms/tel bij Maria : 06 18090698

Op ons youtube-kanaal vind je leuke filmpjes, oa van een workshop ‘gansvocaat’ maken!

fotoserie workshops