Restaurant

Wildpluk-restaurant in Amsterdam

Elke woensdagavond koken we met wat de natuur ons die week geeft. Aan onze Chef’s Table schuif je aan voor een bijzonder 3-gangen wildplukmenu. Bourgondisch, seizoensgebonden en altijd met liefde gemaakt.

Voor ieder wat wil(d)s

We koken met ingrediënten die we zelf plukken tijdens onze wildplukwandelingen: paddenstoelen, kruiden, bessen, noten, rivierkreeftjes of wilde ganzeneieren. Alles vers, duurzaam én met aandacht bereid.

Bij ons eet je vegetarisch als je daarvan houdt en vlees als je daarvan houdt. Het vlees komt van bevriende jagers en is puur natuur: wild zwijn, wilde gans, hert of ree. Geen poespas, gewoon goed eten uit de natuur.

Wekelijks 3-gangen menu

Het 3-gangen menu wordt samengesteld op basis van de oogst van de week én onze eigen ingemaakte producten. Denk aan siropen, jams, pickles, zuurkool, wildpatés of zelfgemaakte kazen. Altijd verrassend, altijd seizoensgebonden.

3-GANGEN WILDPLUKMENU WOENSDAG 17 SEPTEMBER

~~~

Duindoorn-Garnalencoctail:

Hollandse garnalen, homemade friszure yoghurtsaus met een vleugje duindoorn

~~~

Stoofschotel uit de Oven

met Oesterzwam & Cantharel, tamme Kastanje & Herfstgroente,

afgedekt met een deegkorst

~~~

Pompoen-cake met kaneel, nootmuskaat & noten

~~~

Chefkok: Maxime

Praktische informatie

Waar: Huis van de Wijk de Pijp

Tweede van der Helststraat 66, Amsterdam

Wanneer: iedere woensdag

Kosten: €20 regulier of €5 met Stadspas

Een zó multicultureel samengestelde groep, dat vind ik heel bijzonder! Ik ben natuurgids en deel deze kennis graag. Zelf leer ik veel bij over eten klaarmaken.

“‘Woensdag 1 december de bisque en de coquilles gegeten. Wow, wat was dat lekker! Wat hebben jullie een geweldige kok! En de carrotcake was ook niet te versmaden. Dit was voor mij de eerste keer dat ik bestelde maar ga het zeker vaker doen. Super!”

“‘Ik heb nog nooit zulk lekker vlees gegeten als bij Eigen Krachtvoer: parelhoen, ganzenborst…”

“‘Heerlijk gegeten, dankjewel!”

Optimaal genieten!

Proef de sfeer in het restaurant

Onze gasten schuiven aan in een gezellige keuken met open sfeer. We eten samen, leren van elkaar en genieten van alles wat de natuur te bieden heeft. Iedereen is welkom – en nee, je hoeft geen wildplukexpert te zijn.

Voor groepen & bedrijven

Wil je met je team, organisatie of vriendengroep een keer samen eten bij Eigen Krachtvoer? Dat kan! We verzorgen op aanvraag ook groepsdiners in ons wildplukrestaurant, eventueel gecombineerd met een workshop of wildplukwandeling.

Reserveren of bestellen

Wil je mee-eten? Reserveer hier je plek aan onze Chef’s Table.

Liever thuis genieten? Bestel een wildplukmenu om af te halen. Wees er op tijd bij: vol = vol!

Scroll naar boven