Wildplukwandelingen

Elke week een wildplukwandeling met gids. Samen op pad om eetbare planten, geneeskrachtige kruiden en eetbare paddenstoelen zoeken.

Wildplukwandelingen

Elke woensdagmiddag maakt Eigen Krachtvoer een wildplukwandeling, waarbij we samen eetbare planten, geneeskrachtige kruiden of eetbare paddenstoelen zoeken. Met een groepje mensen trekken we de natuur in en zoeken kruiden, bloemen, bessen, noten of paddenstoelen. In de lente, zomer en herfst gaan we ook vissen op rivierkreeftjes en vis met onze boot en in de lente gaan we ganzeneieren zoeken & rapen met of zonder boot/bootjes. Soms zoeken we wilde oesters aan de kust. We laten ons altijd begeleiden door mensen met verstand van zaken en leiden onze wildplukgidsen zelf op.

Na afloop van de wildplukwandeling maakt onze keuken een heerlijke, gezonde maaltijd in ons wildpluk restaurant met wat de natuur ons die week aan gezonde voeding biedt. Ben je een echte foodie? Dan is het natuurlijk fantastisch om te leren hoe je zelf je eten bij elkaar kunt zoeken!
De wekelijkse verbinding tijdens het wildplukken door natuurbeleving met gelijkgestemden zorgt ervoor dat onze community snel groeit, hierdoor ontstaat vriendschap en allerlei mooie initiatieven.

We verzamelen meestal om 11.00 uur voor het Huis van de Wijk de Pijp aan de Tweede van der Helststraat 66 te Amsterdam. Van daaruit vertrekken we per fiets of per auto (in de zomer ook met onze 10-persoons-motorboot) naar de plek van bestemming. Eigen Krachtvoer regelt het vervoer als de plek van bestemming buiten fietsafstand ligt. Voor 16.00 uur zijn we weer terug.

Bij het wildplukken gaan wij respectvol om met de natuur en laten altijd voedsel voldoende achter voor de dieren. Onze ervaren wildplukgidsen weten wat kan en mag en delen hun kennis hierover met de deelnemers.

Na de winterstop start Eigen Krachtvoer in maart weer met de wildplukwandelingen. In onze agenda vind je de wildplukwandelingen voor de komende tijd. Reserveer op tijd want het is snel vol!

Deelname aan een wildplukwandeling kost 25E
Met stadspas groene stip 6E

Bel Maria voor informatie & om te reserveren: 06-18090698

Op ons youtube-kanaal vind je leuke filmpjes! Bijvoorbeeld van een ganzenei-excursie die wij elk jaar in maart & april doen.

Ervaringen van deelnemers

Jorge:

‘Je leert nieuwe mensen kennen. Het wandelen en het samen koken vind ik allebei heel gezellig. Vroeger in Spanje ging ik ook weleens mee plukken, maar nu kom ik er veel meer over te weten. Het geeft me ook inspiratie voor mijn werk als beeldend kunstenaar.’

Isha:

‘Mijn moeder plukte altijd al veel, zij kwam uit Indonesië. Tijdens de wandelingen van Eigen Krachtvoer komt iedereen tot rust, ondertussen klets je met elkaar. Het is even heel wat anders dan problemen. Je leert ook veel. Bij enkele workshops assisteerde ik als vrijwilliger.’

Joachim:

‘Ik vind het ontzettend gezellig. Vooral het oesters rapen in Zeeland was een hoogtepunt. En toen we in een roeiboot ganzeneieren gingen zoeken, hebben we zó gelachen. Ook aan het vissen doe ik mee, een snoekbaars uit de houtoven is smullen joh!’

Patricia:

“Het heeft eigenlijk mijn hele leven een beetje veranderd. De natuur stond ver van me af, in mijn eentje doe ik zulke dingen niet. Het voelt als een dagje uit, een schoolreisje. Ik kreeg er nieuwe energie van waardoor ik ook op andere dagen meer ging doen.”

Mel:

‘Ik ben heel ziek geweest en heel geïsoleerd. Toen ik de eerste keer meeging viel ik bijna flauw, het was zwaar voor me. Dat is activering, echt letterlijk! Je voelt zoveel rijkdom om je heen: dat je zelf je maaltijd bij elkaar kunt zoeken, geeft een heel krachtig gevoel.’

Anne:

‘Ik wilde het eens proberen, maar nu zit ik er al twee jaar bij. Je ontmoet mensen en je leert veel. We zijn serieus, we zoeken ook planten of paddenstoelen op in boeken en maken foto’s zodat je het onthoudt. Ik ben leergierig, ik wil van alles een beetje meepakken.’