Restaurant

Vegetarisch restaurant Amsterdam - Elke woensdagavond een Wildplukmenu! Afhalen in de Pijp & Bezorg in De Pijp, Oost, Oud Zuid en Centrum

Wildpluk Restaurant

Bourgondisch & Vegetarisch Restaurant in Amsterdam

Eigen Krachtvoer is een Bourgondisch en vegetarisch restaurant in Amsterdam met wildpluk streekproducten uit Amsterdam omgeving. Deze hebben we geplukt en verzameld op onze wildplukwandelingen. De oogst bestaat uit paddenstoelen, kruiden, bessen, noten, vis, kreeftjes en vruchten. In het voorjaar staan wilde ganzeneieren op het menu.

Voor ieder wat wil(d)s
Vegetarisch eten voor liefhebbers van groen en voor mensen die van Bourgondisch eten houden staat er vlees op het menu. Van bevriende jagers betrekken we wild zwijn, wilde gans, houtduif, hert of ree. Onbewerkt vlees – direct uit de natuur – waar wij lovende recensies over krijgen. Een avondje geen vlees eten? Bestel dan een vegetarische maaltijd, vers geplukt!

Wekelijks 3-gangen menu
Weer eens een nieuw (vegetarisch) restaurant in Amsterdam uitproberen? Voel je welkom!
Elke woensdagavond serveert Eigen Krachtvoer heerlijke 3-gangen afhaal & thuisbezorg menu’s met de oogst van de dag. Ingrediënten voor het menu zijn ook de producten die we in onze conserveersessies hebben gemaakt, waaronder likeuren, siropen, jams, geleien, pickles, zuurkool, patés, rillettes en kazen.

Momenteel hebben wij een take- away-restaurant. Dit concept is in de Coronaperiode uit nood ontstaan. Het bleek aan te slaan, we voorzagen kennelijk in een behoefte.  Ons wildplukrestaurant is gevestigd in Huis van de Wijk De Pijp, Tweede van der Helststraat 66 te Amsterdam

Bij mooi weer gaan we soms buiten picknicken in het Sarphatipark (vanaf 18.30 uur), op het grasveld naast het standbeeld van Sarphati).

Bestellen
Van te voren bestellen is nodig, dat kan tot 1 dag van tevoren: tot dinsdagochtend 10.00 uur. Op de dag zelf kun je geen bestelling meer plaatsen.

Kosten: Een menu kost E15, voor minima of met stadspas groene stip E5 per menu.
Via het formulier kun je ook onze zelfgemaakte producten bestellen, die worden dan fijn meegeleverd met je maaltijd!

Afhalen & Bezorgen
Afhalen kan aan het keukenraam van Huis vd Wijk de Pijp, tussen 18.00 en 18.30 uur.
Adres: Tweede van der Helststraat 66 te Amsterdam.

Bestel je een thuisbezorg menu, dan kun je die tussen 18.00 en 19.00 uur verwachten.
We bezorgen met behulp van onze fietskoeriers in Amsterdam Centrum & De Pijp.

Wildpluk-menu

Wildpluk-Menu

Ons Wildpluk Menu bestaat uit een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert.

Naast vlees of vis is er ook altijd een Vegamenu beschikbaar.

Het wildpluk menu woensdag 6 december

Voorgerecht:
POMPOEN WORTEL SOEP

Hoofdgerecht:
KLASSIEKE GRATIN DAUPHINOIS &
WIJTING ‘FLORENTINE’

Nagerecht:
GANSVOCAAT


Recensies
Birgit: ‘Ik heb nog nooit zulk lekker vlees gegeten als bij Eigen Krachtvoer: parelhoen, ganzenborst…’

Sjen: heerlijk gegeten, dankjewel!

Irma:
Woensdag 1 december de bisque en de coquilles gegeten. Wow, wat was dat lekker! Wat hebben jullie een geweldige kok! En de carrotcake was ook niet te versmaden. Dit was voor mij de eerste keer dat ik bestelde maar ga het zeker vaker doen. Super!

Else: optimaal genieten!!

Brigit: ‘Een zó multicultureel samengestelde groep, dat vind ik heel bijzonder! Ik ben natuurgids en deel deze kennis graag. Zelf leer ik veel bij over eten klaarmaken.