Workshops Voedselconservering

Workshops Voedselconservering

Eigen Krachtvoer organiseert wekelijks workshops voedselconservering. We maken de overschotten van onze wildplukoogsten in, maar ook de overschotten die blijven liggen op de markt of in de land-en tuinbouw. De kennis die we de afgelopen 5 jaar hebben opgedaan hebben we vastgelegd in onze Conserveergids. Die dient als cursusboek voor wie zich wil bekwamen.
Zie de agenda op deze site voor de tijden en onderwerpen van de komende workshops. De kosten zijn €15  Met Stadspas blauwe stip kost het €5. Reserveer tijdig bij Maria via maria.bergshoeff@gmail.com of bel 06 18090698. Normaal kunnen er 10 mensen deelnemen aan een workshop. In tijden van Corona zijn dat er 3 tot 5. Het is zelfs mogelijk om individueel of met een stel een eigen workshop te boeken (distilleren is een onderwerp dat zich hier goed voor leent). In onze workshops komen alle mogelijke technieken komen aan bod:

Wecken (bv groente, fruit of vlees)
Drogen (bv paddenstoelen, kruiden, vruchten)
Fermenteren (bv zuurkool maken, wijn maken, kaas maken)
Inmaken in suiker (jam, marmelade, gelei of siroop maken)
Inleggen in azijn (eieren, groenten, chutneys)
Inleggen in olie of vet (groenten, zeevruchten, rillettes)
Inleggen in zout (vis, vlees, groenten, paddenstoelen)
Sap maken en pasteuriseren (sap van appel, citroen, vlierbessen)
Distilleren (eau de vie, brandewijn, calvados)
Kortdurende methoden (worst en paté maken)