-----------------------------------------------------------

ZOJUIST VERSCHENEN: Eigen Krachtvoer. Conserveergids voor zelfvoorzieners, lekkerbekken en verduurzamers. 

In dit boek staan onze ervaringen met het conserveren van eigen oogsten. Het beschrijft 15 conserveertechnieken en geeft 120 recepten.      << lees meer >>

-----------------------------------------------------------

Eigen Krachtvoer is een stichting die wildplukwandelingen en workshops conserveren organiseert. Elke week trekken we de natuur in met klanten van de voedselbank. We zoeken naar eetbare planten, paddestoelen, zeevruchten, eieren, noten en bessen. Om de andere week organiseren we ook workshops over het conserveren van voedsel.

homepagefotoVan de oogst die we tijdens onze wandelingen plukken, bereiden we samen met de wandelaars een maaltijd waarmee we onze wandelmiddagen feestelijk afsluiten. Oogst van de dag die overblijft bewaren we voor later. Conserveren doen we tijdens onze workshops, elke tweede vrijdag van de maand.

De wandelingen en workshops zijn gratis voor mensen die klant zijn bij de voedselbank of een minimuminkomen hebben. Voert een wandeltocht ons buiten Amsterdam dan regelt Eigen Krachtvoer de verplaatsing. Behoor je tot de doelgroep, dan kun je jezelf opgeven voor deelname aan bij voorbeeld één van onze wildplukwandelingen of voor één van onze tweewekelijkse workshops conserveren! We heten je graag welkom!

Agenda

14 december 14.00  Workshop bonbons maken

15 december - 7 januari Winterstop

8 januari 2019  Nieuwjaarsdiner

11 januari 14.00 Workshop 1. Wecken

25 januari 14.00 Workshop 2. Distilleren: alcohol & etherische olie maken

8 februari 14.00 Workshop 3. Drogen: paddenstoelen, groenten & fruit, brood

22 februari 14.00 Workshop 4. Fermenteren: kimchi & zuurkool maken

8 maart 14.00 Workshop 5. Gansvocaat: advocaat van ganzeneieren maken

22 maart 14.00 Workshop 6. Ganzeneieren: pasteurizeren & ganzonaise maken

5 april 14.00 Workshop 7. Inleggen in azijn: pickles, chutneys & piccalilly maken

19 april 14.00 Workshop 8. Inzouten: citroenen, bonen & vlees

3 mei 14.00 Workshop 9. Kaas maken met verschillende kruiden

17 mei 14.00 Workshop 10. Inleggen in olie: pesto, tapenade & kruidenolie maken

31 mei 14.00 Workshop 11. Roken: vis & gevogelte warm & koud roken

14 juni 14.00 Workshop 12. Siropen maken: vlierbloesem- & citroensiroop

28 juni 14.00 Workshop 13. Groene walnoten conserveren: walnootlikeur & walnootpickle maken

12 juli 14.00 Workshop 14. Wilde gans fileren: bouten konfijten, borst vacumeren & vriezen

26 juli 14.00 Workshop 15. Inmaken in suiker: jam, confiture & gelei maken

De workshops vinden plaats op vrijdagmiddag van 14.00 tot 17.00 in Huis van de Wijk De Pijp (2e van der Helststraat 66)

Aanmelden voor 1 of meerdere workshops bij Mark Janssen, email ma.janssen@inter.nl.net. Telefoon 06-41579776

Het inschrijfgeld is E 15 per workshop. Wie zich voor E 100 inschrijft voor 7 workshops ontvangt gratis de Conserveergids (of betaalt E 80 zonder Conserveergids).

Vermeld het nummer van de betreffende workshop(s).

 

 

 

 

 

Informatie en aanmelding: vul het contactformulier in!