-----------------------------------------------------------

 

NOG STEEDS VERKRIJGBAAR:

Eigen Krachtvoer. Conserveergids voor zelfvoorzieners, lekkerbekken en verduurzamers. 

In dit boek staan onze ervaringen met het conserveren van eigen oogsten.

Het beschrijft 15 conserveertechnieken en geeft 120 recepten. 

  << lees meer >>

-----------------------------------------------------------

Eigen Krachtvoer is een stichting die zich sinds 1 januari 2019 volop aan het ontwikkelen is tot sociale firma.

We organiseren wildplukwandelingen en workshops conserveren. Elke week trekken we de natuur in met klanten van de voedselbank en mensen met een minimuminkomen. We zoeken naar eetbare planten, paddestoelen, noten, bessen, eieren, zeevruchten en vissen.

Van de oogst die we tijdens onze wandelingen plukken, bereiden we samen met de wandelaars een maaltijd in ons wildplukrestaurant, waarmee we onze wandelmiddagen feestelijk afsluiten. Oogst van de dag die overblijft bewaren we voor later. Conserveren doen we tijdens onze workshops, elke vrijdagmiddag.

Deelname aan een workshop kost 15 euro, deelname aan een wildplukexcursie kost 35 euro. Voor mensen die klant zijn bij de voedselbank of die een minimuminkomen hebben is deelname gratis. Voert een wandeltocht ons buiten Amsterdam dan regelt Eigen Krachtvoer de verplaatsing.

Behoor je tot de doelgroep van mensen met een minimuminkomen, dan kun je je aanmelden voor gratis deelname aan één van onze wildplukwandelingen, het wildplukrestaurant (€5) of voor één van onze wekelijkse workshops conserveren! We heten een ieder graag welkom!

Agenda

Vanaf 18 december hebben we een winterstop van excursies & workshops. De excursies starten weer begin maart met de ganzeneieren.

zo 15 dec van 16.00 - 20.00 uur: Wild-Benefietdiner in de Oranjekerk.
5-gangendiner van onze beste recepten & mooiste producten. Deelname 50E per couvert. Voor reservering & meer info: Mark Janssen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Informatie en aanmelding: vul het contactformulier in!