Eigen Krachtvoer. Conserveergids voor zelfvoorzieners, lekkerbekken en verduurzamers.

Dit boek vertelt het verhaal van hoe we op de Voedselbank ‘Eigen Krachtvoer’ hebben opgezet. Vooral gaat het over de enorme ervaring die we de afgelopen vier jaar hebben opgedaan met alles wat er in het wild te plukken, rapen, vangen of vissen is en over hoe je de oogstoverschotten kunt conserveren en bereiden.

Het boek behandelt 15 conserveringstechnieken met hun theorie en geeft 120 recepten. Qua technische informatie zou het boek niet misstaan op een koksopleiding.  Maar de insteek is low tech en low budget. Een rookoven van 1000 € is prachtig, maar het kan ook in bv. een kartonnen doos. Diverse kostenvriendelijke zelfbouwsuggesties worden gegeven.

Het boek is bedoeld voor zelfvoorzieners, die hun eigen voedsel plukken, rapen, telen of jagen. Het conserveren van de overschotten is een gezamenlijke uitdaging.
Het boek is ook bedoeld voor lekkerbekken, die oude ambachtelijke technieken willen leren, omdat wat je conserveert lekkerder is - en gezonder - dan wat de supermarkt te bieden heeft.
Het boek is ook bedoeld voor verduurzamers, die de huidige voedselverspilling willen tegengaan.

coverklein

M.A. Janssen, Eigen Krachtvoer. Conserveergids voor zelfvoorzieners, 
lekkerbekken en verduurzamers. Amsterdam: Adsearch Culinair, juni 2018.

 

ISBN: 978-94-90776-06-0

juni 2018

136 bladzijden

Prijs: € 20  (excl. verzendkosten € 3)
  

Bestelformulier Conserveergids