Indonesische makreel

Eind maart was Sacha de kok in ons wildplukrestaurant. Zij maakte dit heerlijke recept (hoeveelheden voor vier personen).

- 1 citroen (schoongeboend)

- 100 ml ketjap manis

- 1 eetlepel sambal

- 2 eetlepels ketchup

- 100 ml kraanwater

- 400 gram gerookte makreelfilet

- 200 gram pandanrijst

- 1 komkommer

- 50 (wittewijn)azijn

- 300 gram sperziebonen

- 30 gram gebakken uitjes

1.    Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in parten. Meng het citroensap met de ketjap, sambal, ketchup en de helft van het water in de ovenschaal. Verwijder voorzichtig met je handen het vel van de makreelfilets en leg de vis in de schaal. Zet ca. 25 min. in het midden van de oven tot de saus gaat pruttelen. Keer de makreel na 12 min.

2.    Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in dunne plakjes en doe in een kom. Voeg de azijn en de rest van het water toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Breng een pan water aan de kook, voeg de boontjes toe en kook deze in 8 min. beetgaar. Giet af.

3.    Serveer de bonen, rijst, citroenpartjes en komkommersalade bij de makreel. Schep wat saus uit de ovenschaal over de makreel en bestrooi de rijst met de gebakken uitjes.

Agenda

2 juni 15.00 uur Boekpresentatie Conserveergids

5 juni 12.00 uur Wildplukwandeling: vlier en moerasspirea

12 juni 12.00 uur Wildplukwandeling: lindenbloesem

15 juni 14.00 uur Workshop lindenbloesem

19 juni 12.00 uur Wildplukwandeling bij kasteel Groeneveld in Baarn

28 juni 14.00 uur Workshop Zuurkool maken

 

 

Informatie en aanmelding: vul het contactformulier in!