Cursus ‘Overleven zonder geld’

Cursus ‘Overleven zonder geld’

Zelfvoorziening in barre tijden

Heb je interesse in voeding, moet je van weinig rondkomen én wil je graag je situatie verbeteren? Dan is deze cursus iets voor jou! Je leert kennis en vaardigheden om zelf in je voedsel te voorzien, om geld te besparen en extra inkomen te verwerven.

  • gratis voedsel verzamelen in de natuur en hoe het te bereiden
  • voedsel verbouwen of telen – ook in de stad
  • voedseloverschotten vinden en conserveren
  • je eigen medicijnen en genotsmiddelen maken
  • gezond, duurzaam en goedkoop koken
  • besparen op allerlei uitgaven (zoals energie, verzekeringen, e.d.)
  • bestaande ondersteuningsregelingen benutten
  • bijverdiensten vinden
  • samenwerken met anderen om samen sterker te worden

Wat en wanneer?
In de cursus volg je 5 workshops en 5 excursies die passen binnen jouw doelen. Daarnaast komen we 4 keer met de hele groep bij elkaar en voer je (als je wilt) 3 individuele gesprekken met een coach. Je stelt een eigen programma op uit het aanbod van Eigen Krachtvoer. Daarnaast zijn er diverse stage- en vervolgmogelijkheden (vissen, brouwen, koken, tuinieren, schipperen, conserveren, e.d.). In het Werkboek, dat iedereen aan het begin krijgt, staan alle mogelijkheden opgesomd. De cursus start begin maart en duurt 4 maanden. Elke week is er een activiteit van een dagdeel, meestal is dat in de middag. De eigen bijdrage is €5 per maand.

Rijker worden
Overleven zonder geld is gekozen als prikkelende titel. Als je wilt kan je inderdaad leren hoe je een survivaltocht onderneemt zonder een cent op zak. Maar veel deelnemers willen waarschijnlijk leren leven met minder geld. Of wellicht met wat extra geld. Eigenlijk is het doel van deze cursus om rijker te worden. Niet alleen rijker in geld, maar ook rijker in gezelschap, vreugde, kennis en gezondheid.

Pilot
Deze cursus is een proef-project. Eigen Krachtvoer kreeg subsidie om dit idee uit te proberen (daardoor kunnen we de prijs laag houden). Als het een succes blijkt, dan zal de cursus een vast onderdeel worden van ons aanbod en wellicht al in het najaar herhaald worden.

Aanmelden
Meld je aan per email en geef je motivatie en voorkeuren aan. Je wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek met een van de coaches. Er is plaats voor 10 cursisten. Bij teveel aanmeldingen kom je op de reservelijst.